• De snelste zijn met wedstrijdzwemmen! Waterpolo: spannende teamsport! Synchroonzwemmen, ballet in het water Fotografie: Feriet Tunc
 • Zwemschool De Meeuwen Diemen

  Zwemmen wordt voor uw kind een ABC'tje!

  Bent u voor uw kind op zoek naar een fijne en goede zwemles, wordt dan lid van Zwemschool De Meeuwen!

 • Zwemmen: een belangrijke vaardigheid

  Kunnen zwemmen is belangrijk. Niet alleen in ons natte land, maar ook daarbuiten. Na onze zwemlessen hebben de kinderen een goede basis voor een leven lang als zwemfanaat met leuke, spannende en uitdagende wedstrijdsporten!

  Wij bieden zwemlessen aan voor het diploma A, B en C van het NRZ. Het Zwem ABC is ontwikkeld om niet alleen zwemvaardigheden aan te leren en te verbeteren. Ieder diploma heeft zijn eigen specifieke kenmerken, waarmee de zwemvaardigheid en de zwemslagen aangeleerd of verbeterd worden. Het halen van het Zwem ABC raden wij dan ook zeker aan, zodat uw kind zich in een waterrijke omgeving en onder verschillende omstandigheden kan redden.

  Vanaf 4 jaar mogen de kinderen bij ons starten. Sommigen zullen nog wel moeite hebben om de concentratie op te brengen. U kent uw eigen kind het beste, denkt u dat uw kind het aankan, dan kunnen wij uw kind plaatsen. Wanneer blijkt na een kwartaal dat het echt niet lukt, dan zullen wij in overleg met u gaan. Wij kunnen uw kind dan weer terugplaatsen op de wachtlijst en een paar maanden later opnieuw plaatsen.

 • Zwemvaardigheid/slagverbetering

  Slagverbetering is voor kinderen die nog niet genoeg uitdaging hebben gevonden in het halen van het Zwem-ABC. Binnen deze zwemlessen maken kinderen op een leuke manier kennis met reddend zwemmen, zwemmen met de bal, startduiken, keerpunten en aanleren van zwemslagen. Het is zwemsport waarbij plezier in het zwemmen voorop staat, maar ook wordt gewerkt aan de conditie. Een C-diploma is vereist om deel te kunnen nemen aan deze lessen.

  De diploma's die bij slagverbetering worden uitgegeven zijn de Zwemvaardigheidsdiploma's I, II en III van het NRZ.

 • Licentie Nationale Zwemdiploma's

  De Meeuwen Diemen is in het bezit van de licentie Nationale Zwemdiploma's en wordt elke 2 jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria.