• De snelste zijn met wedstrijdzwemmen! Waterpolo: spannende teamsport! Synchroonzwemmen, ballet in het water Fotografie: Feriet Tunc
 • Wedstrijdverslag

 • Minioren-Junioren 10 april Hoofddorp 

  In het sportcomplex Koning Willem Alexander werd een Minioren-Junioren gezwommen. Volgens mij hebben jullie allemaal super goed gezwommen. Ik ben even snel door de uitslag heen gegaan en ik heb het volgende gezien: 

  100m schoolslag: 2e Tom met een PR, 3e Jesper. 

  100m rugslag: 4e Anthony met een PR. 

  25m vlinderslag: 3e Michael met een PR, 8e Bente met een PR. 

  25 schoolslag: 6e Yari met een nieuwe tijd, 2e Julia met een PR. 

  100m wisselslag: 2e Tom met een PR en 8e Jesper met een nieuwe tijd. 

  100m schoolslag: 5e Anthony met een PR. 

  50m vrije slag: 5e Michael met een NT, 2e Zoë met een PR en 10e Bente met een PR. 

  40m vrije slag: 5e Yari met een NT, 2e Julia met een PR. 

  100m vrije slag: 2e Tom met een PR en 10e Jesper. 

  200m vrije slag: 3e Anthony met een PR 

  100m schoolslag: 5e Benthe met een NT, 9e Isabel en 15e Daantje met een PR. 

  Helaas dus geen gouden medailles, maar wel zes zilveren en drie bronzen en wel 13 persoonlijke records en 5 nieuwe tijden. Het is te zien dat jullie heel hard trainen. 

  Linda, Robert en Piet bedankt voor het begeleiden van de zwemmers.  

  Deze wedstrijd konden er geen officials geleverd worden door ons, gelukkig mochten jullie wel meedoen. Sommigen doen volgend weekend mee aan het Paastoernooi in Haarlem, veel succes daar en anders is op zondag 24 april de volgende wedstrijd (NZC). 

  Op naar de volgende wedstrijd! 

 • Junioren-Jeugd 3 april Huizen

  In zwembad De Meent in Huizen is op 3 april een Junioren-Jeugd gezwommen.

  Met een heel klein ploegje waren jullie, maar ik hoop dat jullie toch een leuke middag hebben gehad.
  De lange afstanden hebben jullie links laten liggen, jullie gingen meer voor de korte afstanden.
  Bij deze wedstrijd werden er geen medailles uitgedeeld.
  Als dat wel was gebeurd had Naomi een gouden in ontvangst mogen nemen voor haar deelname aan de 50m vrije slag waar zij ook nog een PR zwom, eindelijk onder de 30 seconden!
  Bij elkaar zijn er 4 Persoonlijke Records en 3 nieuwe tijden (wat natuurlijk ook een PR is).

  Madelon bedankt dat je de ploegleider wilde zijn.

  In de jury zaten Coby en Marga (team Jongsma)!
 • Vijfkamp 27 maart Mijdrecht 

  Beste zwemmer,

  Zondag 27 maart is Vijfkamp deel 4 gezwommen in Mijdrecht

  En wat hebben jullie goed gezwommen! Dat is wel te zien aan de hoeveelheid medailles die er aan jullie zijn uitgedeeld. Even een opsomming:

  Brons: vier stuks, twee voor Teun (200m vrije slag en 50m schoolslag), één voor Bente (100m vrije slag) en één voor Anthony (50m schoolslag.

  Zilver: negen stuks: drie voor Jesper (25m rugslag, 100m vrije slag en 50m schoolslag),  twee voor Bente (25m rugslag en 50m schoolslag) en voor Naomi H. (50m vlinderslag en 50m schoolslag) en één voor Sophia (200m vrije slag) en Benthe (50m schoolslag). En, helaas, worden er voor estafettes geen medailles uitgedeeld anders hadden Sophia, Noor, Naomi H. en Floortje er één gekregen voor hun tweede plek op de 4x50m vrije slag.

  Goud: negen stuks: drie voor Tom (25m rugslag, 100m vrije slag en 50m schoolslag), twee voor Floortje (50m vlinderslag en 100m schoolslag) en Julia (25m rugslag en 100m vrije slag) en één voor Anthony (100m rugslag) en Damien (100m schoolslag).

  Dat maakt een totaal van 22 stuks, Gefeliciteerd allemaal!!!

  In totaal zijn er 19! PR’s geteld, 17 nieuwe tijden zijn er neergezet (wat leuk al die nieuwe zwemhelden). Jullie zijn met z’n allen dus lekker bezig! Helaas zijn er ook vijf diskwalificaties, niet getreurd, bekijk goed met je trainer wat er fout gegaan is dan kun je daar extra op trainen.

  Ook nu weer dank aan alle vrijwilligers: Madelon, Linda, Bram en Piet als ploegleiders en de juryleden Sander (de vader van Max en Emma), Coby en Marga als starter.

  Hopelijk vond iedereen het een leuke wedstrijd, op naar de volgende!
 •  Swimkick/minioren Hilversum 20 maart 

  Beste zwemmer, 

  Volgens mij hebben jullie allemaal super goed gezwommen. Ik ben even snel door de uitslag heen gegaan en ik zag een heleboel diskwalificaties, maar ik zag er geen Meeuwen zwemmers tussen staan. Wat ik wel zag is dat veel zwemmers zich hadden afgemeld, hopelijk zijn jullie er 10 april wel bij (de uitnodiging heb je net ontvangen).  

  Verder zijn er ook weer medailles uitgedeeld: vier zilveren en wel aan: Tom (100m rugslag en 50m vrije slag), Zoë (50m rugslag) en Jesper (50m schoolslag). 

  En ook gouden medailles zijn er gewonnen door: Alle (50m schoolslag), Julia (15m vrije slag) en Tom (50m vlinderslag). 

  Gefeliciteerd allemaal. 

  Ook zijn er 4 nieuwe Persoonlijke Records gezwommen en voor een heleboel zwemmers was het de eerste keer dat ze een bepaalde afstand zwommen want er zijn wel 15 nieuwe tijden neergezet. Dan heb je nu eindelijk een tijd die je kunt verbeteren. Jullie ook allemaal gefeliciteerd. 

  Linda, Piet en Robert bedankt voor het begeleiden van de zwemmers.  

  Op naar de volgende wedstrijd! 

 • Competitie 11 maart De Meern

  Beste zwemmer,

  Eindelijk weer eens een competitiewedstrijd, en wat is er goed gezwommen!

  Er zijn behoorlijk wat zwemmers in de prijzen gevallen (sommigen zelfs meerdere keren).
  Daar komen ze:
  Er is één bronzen medaille gewonnen en wel door Bente op de 100m schoolslag. Helaas worden er voor de estafettes geen medailles uitgedeeld anders hadden de dames, Naomi H., Lot, Sophia en Floortje, op de 4x100m vrije slag ook een bronzen in ontvangst mogen nemen.
  Vijf zwemmers mogen binnenkort een zilveren medaille in ontvangst nemen, en dat zijn: Jesper (25m rugslag), Julie (25m rugslag), Floortje (100m rugslag), Aris (100m schoolslag) en Naomi H. (100m wisselslag).
  En dan nu de gouden medaille winnaars: Floortje (50m rugslag), Bente (25m rugslag), Teun (50m rugslag) en Jesper (100m schoolslag), Tom (25m rugslag en 50m vlinderslag) en Sophia (100m vlinderslag en 100m wisselslag).

  Alle medaillewinnaars van harte gefeliciteerd. De medailles worden opgestuurd en zodra ze binnen zijn zal ik proberen dat ze zo snel mogelijk bij jullie terecht komen.

  Naast al die medailles zijn er 21 nieuwe persoonlijke records gezwommen en zijn er 15 Nieuwe Tijden gezwommen, wat natuurlijk ook meteen je persoonlijke record is.

  Helaas zijn er ook een aantal zwemmers gediskwalificeerd. Kijk goed in de uitslag waar het niet goed ging dan kun je daar in de training op oefenen zodat het volgende keer beter zal gaan.

  Verder wil ik nog een aantal mensen bedanken.

  De juryleden: Coby, Sander en Marga, bedankt want zonder juryleden kun je geen wedstrijd organiseren.

  En de ploegleiders, Madelon, Ellis en Piet, bedankt voor het begeleiden van de zwemmers.

  Alle zwemmers die zich hadden afgemeld, ik hoop jullie de volgende wedstrijd wel weer te zien

  Op zondag 24 april is de laatste competitiewedstrijd in het Noorderparkbad, dus houd je berichten in de gaten.